søndag den 15. september 2013

Uge 3 i Holland

Siden sidst er der sket en del. Jeg har nu været i Holland i over 3 uger, tiden går så utrolig hurtig hernede.
Skolen begynder, at tage form, og min Kenya gruppe og jeg, har afleveret vores "blueprint", og ved med sikkerhed hvad vores projekt går ud på.
Vores problemformulering/projekt lyder som følger.

“How can the cooperation between the Jamilo School, the Bridge Primary School, Nyamasaria School and the Rea Primary School in Kisumu, Kenya be empowered’?
For, at forklare det lidt nærmere: Jamilo School er en skole i Kisumu, der er startet af en hollandsk organisation, skolen er velfungerende, og ligner vores vestlige skoler meget. Lærerne er veluddannede, de har gode materialer og klasse størrelsen er på omkring 20 elever i hver klasse. Dette er dog ikke tilfældet for de 3 rund omliggende skoler, the Bridge Primary School, Nyamasaria School og the Rea Primary School, Her er lærerne mere interesseret i lønnen, end det egentlige lærer job, klasse kvotienterne ligger på omkring 60 - 100 elever i hver klasse, og de er i mangel af materialer. Vores opgave, bliver at få disse 4 skoler til at arbejde sammen, så viden, materialer og erfaringer kan blive delt imellem skolerne, og så eleverne få muligheden for lige, og bedre uddannelse. 
Vores mål er, at selv efter vi har forladt Kenya, skal samarbejdet stadig eksistere. 
For, at få skolerne til at samarbejde er planen, at arrangere:
- "skolernes motionsdag Ala Kenya style".   
- Give lærerne "workshops", f.eks. i classroom management, så de kan dele viden og erfaringer med hinanden.
- Starte et fodboldhold for pigerne, på tværs af de 4 skoler.
- Give de studerende på tværs af skolerene, lektioner i HIV/AIDS.
Men der er ikke kun skole det hele, jeg oplever og ser en masse af Holland. Fredag var vi i Rotterdam, for shopping og for, at se byen.
I går (lørdag), havde vi billetter til AFC Ajax imod PEC Zwolle, Ajax vand 2-1, det var en vild oplevelse at se en kamp i Ajax Arena. Efter kampen, var vi et smut inde i Amsterdam og opleve kulturen. Udover, at se fodbold har jeg spillet min første Hollandske fodboldkamp, vi tabte dog 3-1.
Nedenunder er der uploadet lidt billeder, og en stemnings video fra nogle meget aktiv Ajax hooligans :)
 
Nyder livet i Holland
Hilsen Kirstine
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar